Tuesday 12 February 2019

tabel nutritional alimente

calorii

Nutritia este stiinta care interpreteaza interactiunile dintre nutrienti si alte substante din hrana (de exemplu, fitonutrienti, antocianine, taninuri, etc.) in raport cu mentenanta, dezvoltarea, reproducerea, sanatatea si starea de boala a unui organism.

Dieta unui organism este ceea ce mananca, care este determinata in mare masura de disponibilitatea, procesarea si palatabilitatea hranei. O dieta sanatoasa include prepararea alimentelor si metode de stocare care protejeaza impotriva oxidarii nutrientilor, impotriva caldurii sau percolarii, si care reduc riscul toxiinfectiilor alimentare.
Vrei sa slabesti rapid si eficient? Tine sub control numarul zilnic de calorii. Foloseste calculatorul nutritional bazat pe ecuatia Harris-Benedict pentru calculul de calorii necesare unui om in functie de factori ca: sex, inaltime, greutate, activitate fizica, scop si interval propus.
Ce trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi? Cum putem slabi, ingrasa sau mentine? Care sunt valorile nutritionale ale produselor, care sunt cantitatile recomandate pentru tine si cum le poti tine evidenta zilnica?
Cu ZeusKit.ro poti tine greutatea sub control doar monitorizand ceea ce mananci si facand-o intr-un mod inteligent. Urmareste macronitrientii. Daca nu stii ce sunt fii atent la definitie.
Macronutrientii sunt glucidele, grasimile, proteinele, si apa. Macronutrientii (cu exceptia fibrelor si a apei) furnizeaza materiale structurale (aminoacizi pentru formarea proteinelor, si lipide pentru formarea membranelor celulare si a unelor molecule semnal) si energie. O parte din materialele structurale pot fi folosite pentru a genera energie, iar in ambele cazuri energia se masoara in Jouli sau kilocalorii (numite adesea "Calorii" si notate cu litera C majuscula pentru a nu se confunda cu calorii, notate cu litera c minuscula). Glucidele si proteinele furnizeaza aproximativ 17 kJ (4 kcal) de energie pe gram, in timp ce grasimile furnizeaza 37 kJ (9 kcal) pe gram, desi energia neta a acestora depinde de factori precum absorbtia si efortul depus in timpul digestiei, factori care variaza substantial de la caz la caz. Vitaminele, mineralele, fibrele alimentare, si apa nu furnizeaza energie, dar sunt necesare pentru alte motive.
Adopta o dieta stiintifica bazata pe tabelul caloriilor, evita alimentele rafinate si hipercalorice si nu doar ca vei avea o greutate ideala dar vei trai mai mult. Nu uita ca esti ceea ce mananci. Vrei sanatate, trebuie sa mananci sanatos!
Daca in trecut nu terbuia sa iti faci griji privind hrana, avand in vedere ca suntem tot mai sedentari si alimentatia hipercalorica invadeaza lumea, un prim pas privind tinerea sub control a greutatii este jurnalul nutritional.
Folosind calculatorul nutritional poti calcula valorile nutritionale pentru scopul propus: slabire, ingrasare, mentinere. Calculeaza si contorizeaza calorii, lipide (grasimi), glucide (carbohidrati), fibre, proteine. Slabeste sanatos si rapid prin calcularea si inregistrarea cantitatii zilnice de valori nutritionale: calorii, lipide (grasimi), glucide (carbohidrati), fibre, proteine.
ZeusKit.ro e gratis si e o piatra de temelie in monitorizarea a ceea ce mananci!

No comments:

Post a Comment